Eerste Marathon

Glutenvrije pompoencurry

Een glutenvrij dieet kán betekenen dat je minder vezels eet dan je nodig hebt. Veel volkoren granen bevatten namelijk ook vezels. En die vezels juist zo belangrijk voor jouw gezondheid. Vezels zijn namelijk de voedingsbron van jouw darmen die zorgen voor een goede weerstand, een gezond gewicht én een goede geestelijke gesteldheid.

Met dit recept eet je glutenvrij maar krijg je wel een flinke portie vezels binnen. Natuurlijk bevat dit recept óók heel veel groenten, gezonde vetten en een flinke portie eiwit. 

Ingrediënten:

  • 200 g pompoenblokjes
  • 400 mL kokosmelk
  • 1 broccoli
  • 1 bloemkool
  • 2 el. currypasta (neem bijvoorbeeld die van Koh Thai, die is glutenvrij)
  • 2 grote wortels
  • 150 g quinoa
  • 1 tl. olie
  • 200 g kikkererwten
  • 40 g cashewnoten

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in een wokpan. Bak de currypasta een paar minuten totdat deze begint te geuren. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  2. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Voeg de pompoen, broccoli, bloemkool en wortel en toe aan de curry. Laat op laag vuur 10 minuten sudderen. 
  3. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
  4. Voeg de kikkererwten toe aan de curry en verwarm nog twee minuten mee.
  5. Voeg voor het serveren de cashewnoten toe.

Foto: Getty

Eerste Marathon