
Afkoelen na een training met deze frozen yoghurt repen
Zelf een gezonde snack maken? Probeer deze frozen yoghurt bars met noten, zaden en fruit eens. Super makkelijk te maken, ontzettend lekker én gezond. Ideaal als snack na een training op een warme dag.
Ingrediënten:
- 1 el. Chiazaad
- 400 ml Plantaardige yoghurt
- 40 g Rauwe amandelen
- 40 g Rauwe walnoten
- 80 g Dadels, pitloos (50 g in totaal)
- 1 1/2 el. Havermout
- 1/4 tl. Kaneel
- 1/2 el. Lijnzaad
- Zeezout
- 5 Frambozen, gehalveerd
- 2 Aardbeien, dungesneden
- Handje zwarte bessen
- 1/4 Banaan, dun gesneden
Bereidingswijze:
- Bekleed een kleine bakplaat of 2 ovenschalen met bakpapier.
- Meng de yoghurt en chiazaadjes totdat het goed is gemengd. Zet opzij.
- Doe de amandelen in de keukenmachine en pureer voor 3 seconden, voeg daarna de walnoten toe en pureer opnieuw 3 seconden. Voeg de dadels toe en pureer voor ca. 10 seconden.
- Verhit een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur, en voeg havermout, kaneel en zout toe. Bak al roerend 3 minuten. Voeg het lijnzaad, noten en dadel mengsel uit de keukenmachine toe, en bak het geheel al roerend goudbruin. Nu heb je een overheerlijk kruimeldeeg!
- Giet en verdeel de yoghurt in de voorbereide ovenschalen (met bakpapier) en verspreid het als dunne laag (0,5 – 0,8 cm). Maak het geheel af met fruit en het kruimeldeeg.
- Bedek de ovenschalen (of bakplaat) met aluminiumfolie. Plaats in de vriezer voor 2 uur, of de hele nacht, totdat de repen volledig zijn bevroren.
- Snijd de repen in vierkanten naar wens. Serveer meteen, en bewaar de repen in de vriezer in een luchtdichte bak of zak.
Foto: Getty
